Aluehallitus, kokous 12.3.2024

§ 82 Sote ja Pela käytössä olevien kunnilta sisäänvuokrattujen tilojen vuokrasopimusten muuttaminen

SATAHADno-2024-1880

Valmistelija

  • Kari-Matti Haapala, kari-matti.haapala@sata.fi

Perustelut

Satakunnan hyvinvointialueen aluehallitus on kokouksessaan 28.8.2023 (§213) hyväksynyt muutosohjelman tavoitteet ja muutoskokonaisuudet. 

Hyväksytyn muutosohjelman kohdan 1.4 tavoitteena on palvelutarpeeseen ja talouden kantokykyyn sovitettu palveluverkko, jonka yhtenä toimenpiteenä on neuvotella Satakunnan kuntien kanssa huomattavista vuokranalennuksista.

Osana muutosohjelman toimeenpanoa tekniset palvelut on käynnistänyt neuvottelut Satakunnan kuntien kanssa koskien vuokratiloista maksettavan pääomavuokran sekä ylläpitovuokran määrää sekä vuokrasopimusten pituutta, sopimusrakenteen säilyessä muuten ennallaan.

Neuvottelut Satakunnan kuntien kanssa ovat edelleen käynnissä ja neuvotteluiden arvioidaan päättyvän kevään 2024 aikana. Neuvottelujen päätyttyä tulee vuokrasopimusten sisältö päivittää ja vuokrasopimusten muutokset tai muutosliitteet allekirjoittaa osapuolten kesken.

Satakunnan hyvinvointialueen hankintaohjeen mukaan teknisten palveluiden vastuualuejohtaja voi tehdä vuokrasopimuksen 200 000 € vuosivuokraan saakka. Edellä mainitut teknisten palveluiden vastuualuejohtajan päätösvaltuudet tulevat ylitetyiksi yksittäisten sopimusten sekä sopimuskokonaisuuksien osalta, jolloin vuokrasopimusten muutokset tulisi aluehallituksen kokouksessaan 27.02.2024 §60 hyväksymien palveluverkkoa koskevien päätösvaltuuksien mukaan hyväksyä aluehallituksessa. 

Muutettavien sopimusten suuresta määrästä (arviolta noin 100 kpl) johtuen on tarkoituksenmukaista valtuuttaa teknisten palveluiden vastuualuejohtaja allekirjoittamaan kuntakohtaiset neuvotteluiden perusteella päivitettävät vuokrasopimukset, sekä niiden mahdolliset muutosliitteet tilanteessa, jossa muutettu sopimus on hyvinvointialueen kannalta edullisempi.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kirsi Varhila, hyvinvointialuejohtaja, kirsi.varhila@sata.fi

Aluehallitus päättää

  • valtuuttaa teknisten palveluiden vastuualuejohtajan allekirjoittamaan kevään 2024 aikana käytävien kuntakohtaisten vuokrasopimusneuvotteluiden perusteella päivitettävät vuokrasopimukset sekä niiden mahdolliset muutosliitteet tilanteessa, jossa muutettu sopimus on hyvinvointialueen kannalta edullisempi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Kokouskäsittely

Merkittiin pöytäkirjaan, että hyvinvointialuejohtaja, esittelijä Kirsi Varhila saapui kokoukseen klo 11.10

Tiedoksi

Tekninen johtaja Kari-Matti Haapala, projektijohtaja Kalevi Mäkipää

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä aluehallitukselle kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä se, johon päätös kohdistuu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä Satakunnan hyvinvointialueen jäsen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava aluehallitukselle osoitettuna hyvinvointialueen kirjaamoon, osoite Sairaalantie 3, 28500 Pori tai sähköisesti kirjaamo@sata.fi, neljäntoista (14) päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, mainittua päivää lukuun ottamatta.

Asianosaisen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä kuitatessaan sen saaduksi tai postitse seitsemäntenä (7) päivänä päätöksen postituksesta. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta tulee ilmetä oikaistavaksi vaadittu päätös sekä muutosvaatimukset perusteluineen. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.