Aluehallitus, kokous 12.3.2024

§ 74 Elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan toimintasäännön hyväksyminen

SATAHADno-2024-1719

Valmistelija

  • Marika Lanne, marika.lanne@sata.fi

Perustelut

Neuvottelukunnan toimintasääntö, elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan tarkoitus:

Elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunta on Satakunnan hyvinvointialueen järjestämisvastuulle kuuluvien palveluiden ja niiden alaan kuuluvien yksityisten palvelutuottajien, yhdistysten ja seurakuntien toimintojen yhteistyöfoorumi, joka vaikuttaa hyvinvointialueen suunnitteluun, päätöksentekoon ja seurantaan. Neuvottelukunta tekee aloitteita, toimenpidesuosituksia, raportteja sekä antaa lausuntoja ja kannanottoja aluehallitukselle. Neuvottelukunnan tarkoitus on toimia sidosryhmien referenssiryhmänä hyvinvointialueelle. Riittävä tiedonkulku neuvottelukunnan ja sen edustamien sidosryhmien kesken taataan molemminpuolisen viestinnän ja keskinäisen vuorovaikutuksen avulla. Neuvottelukunta on kiinteässä vuorovaikutuksessa edustamiensa sidosryhmien kanssa. Neuvottelukunta viestii itsenäisesti käsittelemistään asioista hyvinvointialueen tiedostuskanavia käyttäen, mutta ei käytä hyvinvointialueen puhevaltaa.

Hallintosäännön 16 §:ssä on elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnasta seuraavasti: Aluehallitus asettaa elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan valtuustokausittain. Aluehallitus hyväksyy vaikuttamistoimielimelle toimintasäännön, joissa todetaan muun muassa toimielimen lakisääteiset ja mahdolliset muut tehtävät, jäsenten lukumäärä ja valintatapa, toimikausi, kokous- ja toimintakäytännöt, puheenjohtajiston valinta, sihteerin tehtävien hoitaminen, toimintasuunnitelman laatiminen ja toimintakertomuksen antaminen sekä yhteistyö kuntatason vaikuttamistoimielimen kanssa.

Elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan toimintasääntö on valmisteltu järjestämisjohtaja Marika Lannen ja lakimies Panu Helamaan toimesta. Työ on ollut jatkoa lakimies Helamaan ja viestintäyksikön toimesta aloitettuun toimintasäännön valmisteluun. Valmistelussa on kuultu neuvottelukunnan edustajia. Toimintasääntöä on käsitelty neuvottelukunnan kokouksessa kahdesti, 3.4.2023 ja 26.4.2023, jonka jälkeen se on päätetty esittää aluehallitukselle hyväksyttäväksi, hallintosäännön 33 §, alakohta 10:n mukaan aluehallitus hyväksyy hyivnvointialueen toimintasäännöt.

Toimintasäännön siirtäminen aluehallituksen hyväksyttäväksi on jäänyt keväällä 2023 tekemättä, jonka takia asia tuodaan aluehallitukselle nyt. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Kirsi Varhila, hyvinvointialuejohtaja, kirsi.varhila@sata.fi

Aluehallitus päättää

  • hyväksyä Satakunnan hyvinvointialueen elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan toimintasäännön esitetyn mukaisesti

Päätös

Aluehallitus päätti

  • hyväksyä Satakunnan hyvinvointialueen elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan toimintasäännön esitetyn mukaisesti.

Tiedoksi

Elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunta / Heidi Purola

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä aluehallitukselle kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä se, johon päätös kohdistuu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä Satakunnan hyvinvointialueen jäsen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava aluehallitukselle osoitettuna hyvinvointialueen kirjaamoon, osoite Sairaalantie 3, 28500 Pori tai sähköisesti kirjaamo@sata.fi, neljäntoista (14) päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, mainittua päivää lukuun ottamatta.

Asianosaisen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä kuitatessaan sen saaduksi tai postitse seitsemäntenä (7) päivänä päätöksen postituksesta. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta tulee ilmetä oikaistavaksi vaadittu päätös sekä muutosvaatimukset perusteluineen. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.