Aluehallitus, kokous 12.3.2024

§ 73 Eroaminen elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan varajäsenyydestä, Pudas-Tähkä

SATAHADno-2024-1718

Valmistelija

  • Anna Alarautalahti-Heurlin, anna.alarautalahti-heurlin@sata.fi

Perustelut

Satakunnan hyvinvointialueen hallintosäännön luvun 2 kohta 16 mukaan aluehallitus asettaa elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan valtuustokausittain. Aluehallitus hyväksyy vaikuttamistoimielimelle toimintasäännön, jossa todetaan muun muassa toimielimen lakisääteiset ja mahdolliset muut tehtävät, jäsenten lukumäärä ja valintatapa, toimikausi, kokous- ja toimintakäytännöt, puheenjohtajiston valinta, sihteerin tehtävien hoitaminen, toimintasuunnitelman laatiminen ja toimintakertomuksen antaminen sekä yhteistyö kuntatason vaikuttamistoimielimen kanssa.

Aluehallitus on kokouksessaan 20.12.2022 / 390 § päättänyt elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan kokoonpanosta ja nimennyt 9 jäsentä ja heille varajäsenet. Lisäksi aluehallitus on päättänyt nimetä sekä puheenjohtajan että 2 varapuheenjohtajaa aluevaltuutettujen joukosta.

Elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnassa Satakunnan Yrittäjiä edustavan Saara Lindbladin varajäsen Sanna-Mari Pudas-Tähkä on siirtynyt toisiin tehtäviin. Tämän johdosta Pudas-Tähkän varajäsenyys elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnassa on päättynyt ja aluehallituksen tulee nimetä uusi varajäsen. Neuvottelukunnan toimintasäännön mukaan, mikäli neuvottelukunnan jäsen joutuu eroamaan toimikauden kuluessa, nimeää hänen taustaorganisaationsa uuden edustajan jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Satakunnan Yrittäjien sote-työryhmässä on Pudas-Tähkän eroa käsitelty ja tilalle varajäseneksi esitetään Tiina Karenmaata.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kirsi Varhila, hyvinvointialuejohtaja, kirsi.varhila@sata.fi

Aluehallitus päättää

  • myöntää Sanna-Mari Pudas-Tähkälle eron elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan varajäsenyydestä sekä
  • nimetä Pudas-Tähkän tilalle Tiina Karenmaan.

Päätös

Päätösehdotus päätti

  • myöntää eron Sanna-Mari Pudas-Tähkälle eron elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunnan varajäsenyydestä sekä
  • valita Pudas-Tähkän tilalle Tiina Karenmaan.

Tiedoksi

Elinvoima- ja yhteistyöneuvottelukunta / Heidi Purola

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä aluehallitukselle kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä se, johon päätös kohdistuu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä Satakunnan hyvinvointialueen jäsen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava aluehallitukselle osoitettuna hyvinvointialueen kirjaamoon, osoite Sairaalantie 3, 28500 Pori tai sähköisesti kirjaamo@sata.fi, neljäntoista (14) päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, mainittua päivää lukuun ottamatta.

Asianosaisen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä kuitatessaan sen saaduksi tai postitse seitsemäntenä (7) päivänä päätöksen postituksesta. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta tulee ilmetä oikaistavaksi vaadittu päätös sekä muutosvaatimukset perusteluineen. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.