Aluehallitus, kokous 4.6.2024

§ 174 Henkilöstön virkistyspaikka "Kurkkarin" myynti

SATAHADno-2024-4357

Valmistelija

  • Kari-Matti Haapala, kari-matti.haapala@sata.fi

Perustelut

Satakunnan hyvinvointialueen palveluverkkosuunnitelmassa 2030 on esitetty henkilökunnan virkistyskäyttöön osoitetun mökkikokonaisuuden ”Kurkkarin” myynti. Palveluverkkosuunnitelman tultua hyväksytyksi tekniset palvelut on valmistellut virkistyspaikka ”Kurkkarin” myyntiä.

Henkilöstön virkistyspaikka ”Kurkkari” on toiminut vuoden 2023 loppuun entisen Satasairaalan psykiatrian henkilökunnan virkistyspaikkana ja sitä on hallinnoitu henkilökuntakerhon toimesta. Hyvinvointialueen aloittaessa toimintansa sovittiin henkilökuntakerhon kanssa mökkikokonaisuuden luovuttamisesta koko hyvinvointialueen hallintaan. Tehdyn selvityksen perusteella ”Kurkkarin” mökkikokonaisuus on kuitenkin heikkokuntoinen, eikä sen hallinnointi ole nykyresurssein mahdollista ilman investointeja ja ostopalveluita, joten virkistyspaikka on tarkoituksenmukaisinta myydä.

Osoitteessa Kurkkarintie 79, 29100 Eurajoki (kiinteistötunnus 442-403-0002-0017) sijaitseva ”Kurkkarin” virkistyspaikka koostuu heikkokuntoisista kesäkäyttöön rakennetuista majoitusrakennuksista, päärakennuksesta ja saunarakennuksesta, talousrakennuksista sekä tilasta jonka pinta-ala on 0,78 hehtaaria joka koostuu 0,39 ha tasamaatontista ja 0,39 ha vesialueesta.

Kiinteistön käypä arvo on määritelty arviokirjalla.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kirsi Varhila, hyvinvointialuejohtaja, kirsi.varhila@sata.fi

Aluehallitus päättää

  • valtuuttaa teknisen johtajan myymään henkilöstön virkistyspaikka kurkkarin kiinteistövälitystoimiston kautta hinta-arvion mukaisella kauppahinnalla, sekä allekirjoittamaan kauppaan ja myyntitoimeksiantoon liittyvät asiakirjat.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Tiedoksi

Tekninen johtaja Kari-Matti Haapala

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä aluehallitukselle kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä se, johon päätös kohdistuu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä Satakunnan hyvinvointialueen jäsen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava aluehallitukselle osoitettuna hyvinvointialueen kirjaamoon, osoite Sairaalantie 3, 28500 Pori tai sähköisesti kirjaamo@sata.fi, neljäntoista (14) päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, mainittua päivää lukuun ottamatta.

Asianosaisen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä kuitatessaan sen saaduksi tai postitse seitsemäntenä (7) päivänä päätöksen postituksesta. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta tulee ilmetä oikaistavaksi vaadittu päätös sekä muutosvaatimukset perusteluineen. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.