Aluehallitus, kokous 4.6.2024

§ 171 Sosiaalityöntekijän viran perustaminen, lasten, nuorten ja perheiden palvelut

SATAHADno-2024-4348

Valmistelija

  • Hanna-Leena Markki, hanna-leena.markki@sata.fi

Perustelut

Laki kunnan tai hyvinvointialueen viranhaltijasta (2003/304) mukaan tehtävät, joissa käytetään osaksikin julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa eli niitä varten on perustettava virka. Julkisen vallan käyttämisellä tarkoitetaan lakisääteistä toimivaltaa antaa velvoittava määräys tai päättää toisen edusta, oikeudesta tai velvollisuudesta. Näin ollen, mikäli työhön kuuluu muun muassa lakiin perustuvaa päätöksentekoa, tulee työntekijällä olla virkasuhde. Hallintosäännön 52 §:n mukaan aluehallitus päättää muiden virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta.

Hyvinvointialueen siirtymätilanteessa perustettiin toimialueille tunnistetut virat. Organisoitumisen ja operatiivisen toiminnan sekä tehtävänkuvien rakentumisen kautta on tunnistettu tarve muuttaa psykologin virka sosiaalityöntekijän viraksi toiminnan toteuttamiseksi lain edellyttämällä tavalla.

Lasten, nuorten ja perheiden palveluiden toimialueella kasvatus- ja perheneuvonta toteutetaan keskitetysti Lounatuulen perhekeskuksesta. Työ on moniammatillista työtä, jota tekevät psykologit, sosiaalityöntekijät ja lääkäri. Tällä hetkellä kasvatus- ja perheneuvonnassa on enemmän psykologeja kuin sosiaalityöntekijöitä. Moniammatillisen työn toteuttamiseksi on tarpeen muuttaa psykologin virka sosiaalityöntekijän viraksi. Tämän vuoksi esitetään psykologin viran 4719000068 lopettamista ja sosiaalityöntekijän viran perustamista lopetettavan viran tilalle. Palkkakustannukset eivät muutoksen myötä nouse. Sosiaalityöntekijän työaika on 37 h 45min /vko ja tehtäväkohtainen palkka 3825 € /kk. Viran kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöstä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukainen pätevyys, sosiaalityöntekijä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kirsi Varhila, hyvinvointialuejohtaja, kirsi.varhila@sata.fi

Aluehallitus päättää

  • perustaa sosiaalityöntekijän viran lasten, nuorten ja perheiden peruspalveluihin kasvatus- ja perheneuvontaan.

  • lakkauttaa psykologin viran.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä aluehallitukselle kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä se, johon päätös kohdistuu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä Satakunnan hyvinvointialueen jäsen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava aluehallitukselle osoitettuna hyvinvointialueen kirjaamoon, osoite Sairaalantie 3, 28500 Pori tai sähköisesti kirjaamo@sata.fi, neljäntoista (14) päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, mainittua päivää lukuun ottamatta.

Asianosaisen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä kuitatessaan sen saaduksi tai postitse seitsemäntenä (7) päivänä päätöksen postituksesta. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta tulee ilmetä oikaistavaksi vaadittu päätös sekä muutosvaatimukset perusteluineen. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.