Aluehallitus, kokous 17.9.2024

§ 259 Sosiaaliohjaajan toimen muuttaminen sosiaaliohjaajan viraksi

SATAHADno-2024-7492

Valmistelija

  • Hanna-Leena Markki, hanna-leena.markki@sata.fi

Perustelut

Satakunnan hyvinvointialueella, perhekeskus Etelätuulessa, on vapautunut sosiaaliohjaajan vakanssi (vakanssinumero 4833700102). Vakanssi on perustettu edeltävässä organisaatiossa työsuhteena. Uudemmat sosiaaliohjaajan tehtävät on perustettu suoraan viroiksi, koska virassa oleva sosiaaliohjaaja pystyy tekemään itsenäisesti Sosiaalihuoltolain mukaisia päätöksiä omassa asiakkuudessaan oleville asiakkaille ja näin vapauttaa sosiaalityöntekijän työaikaa muihin lakisääteisiin tehtäviin.

Omatyöntekijän on Sosiaalihuoltolain 42 §:n mukaan oltava sosiaalihuollon ammattihenkilöstä annetun lain 3§:ssä tarkoitettu ammattihenkilö (laillistetut ammattihenkilöt: sosiaalityöntekijä, sosionomi, geronomi ja kuntoutuksen ohjaaja). Kyseisessä tehtävässä koulutusvaatimuksena on sosionomi amk.

Laki kunnan tai hyvinvointialueen viranhaltijasta (2003/304) mukaan tehtävät, joissa käytetään osaksikin julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa eli niitä varten on perustettava virka. Julkisen vallan käyttämisellä tarkoitetaan lakisääteistä toimivaltaa antaa velvoittava määräys tai päättää toisen edusta, oikeudesta tai velvollisuudesta. Näin ollen, mikäli työhön kuuluu muun muassa lakiin perustuvaa päätöksentekoa, tulee työntekijällä olla virkasuhde.

Kustannusvaikutukset: 150€/kk, koska työnvaativuus kasvaa asiakkaiden palvelupäätösten tekemisen vuoksi ja tämä on huomioitu HR:n laatimassa palkkataulukossa.

Hallintosäännön 52 §:n mukaan aluehallitus päättää muiden virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Kirsi Varhila, hyvinvointialuejohtaja, kirsi.varhila@sata.fi

Aluehallitus päättää

  • muuttaa Perhekeskus Etelätuulen sosiaaliohjaajan vakanssin (4833700102) työsuhteesta virkasuhteeksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä aluehallitukselle kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä se, johon päätös kohdistuu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä Satakunnan hyvinvointialueen jäsen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava aluehallitukselle osoitettuna hyvinvointialueen kirjaamoon, osoite Sairaalantie 3, 28500 Pori tai sähköisesti kirjaamo@sata.fi, neljäntoista (14) päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, mainittua päivää lukuun ottamatta.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimuksesta tulee ilmetä oikaistavaksi vaadittu päätös sekä muutosvaatimukset perusteluineen. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.