Perustelut
Sosiaalinen raportointi on tärkeä tapa tehdä rakenteellista työtä. Se tarkoittaa työssä saadun nk. hiljaisen tiedon näkyväksi tekemistä. Asiakastietojärjestelmiin ei voi kirjata havaintojaan yhteiskunnasta, lainsäädännön epäkohdista tai toimivista kirjauksista, näkemiään kohtuuttomia tilanteita tai todistamiaan onnistumisia – näitä varten on kuitenkin onneksi olemassa oma lomakkeensa.
Sosiaalisen raportoinnin lomake ei vaadi kirjautumista. Lomake on aina käytettävissäsi. Sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos vastaa raporttien analysoimisesta ja kokoamisesta. Raportin voi tehdä koska tahansa. Raportin voi tehdä yksin tai yhdessä, tiiminä. Raportoitava asia, havainto tai ilmiö voi olla positiivinen tai negatiivinen. Se voi toimia ideana uusille kehittämistoimille tai pohjatietona päätösten tukena. Raportit tukevat muuta tietoa (esim. tilastotietoa, tutkimustuloksia, asiakastietoa) tuoden niihin uutta näkökulmaa ja selityksiä. Satakunnassa sosiaalista raportointia toteuttavat Sosiaalialan osaamiskeskus Pikassos ja Kestävän kasvun Satakunta 2 -hankkeen Rakenteellisen sosiaalityön raportointi -osa-alue yhteistyössä.
Tarkastuslautakunnan kokoukseen on kutsuttu hankekoordinaattori, sosiaalityöntekijä Mari Lönnberg kertomaan sosiaalisen raportoinnin tuloksista 1-7/2024.
Ehdotus
Esittelijä
-
Kirsi Kangasharju, kirsi.kangasharju@sata.fi
Tarkastuslautakunta päättää
- merkitä saadun selvityksen tiedoksi ja huomioon otettavaksi vuoden 2024 arviointityössä.
Päätös
Päätösehdotus hyväksyttiin.