§ 13 Lääkkeiden koneellinen annosjakelu 23-020, Huittisten alue

Lataa 

SATAHADno-2024-7838

Päätöspäivämäärä

16.9.2024

Päätöksen tekijä

Toimialuejohtaja, ikääntyneiden palvelut

Päätöksen peruste

 

Toimivalta

Aluehallitus (24.4.2023 § 121) on hankintasuunnitelmalla valtuuttanut ikääntyneiden palveluiden toimialuejohtajan tai kotiin annettavien palveluiden vastuualuejohtajan tekemään hankintapäätöksen Lääkkeiden koneellisen annosjakelun (23-020) -hankinnasta ilman euromääräistä rajaa.

 

Kuvaus

Ikääntyneiden kotona asumista tukevien palveluiden vastuuyksikön päällikkö Katja Lehtonen esittää:

Hankinnan kohteena on Lääkkeiden koneellinen annosjakelu Satakunnan hyvinvointialueelle Huittisten alueelle.

Hankinta toteutettiin rajoitetulla menettelyllä, koska avoimella menettelyllä toteutetussa kilpailutuksessa (23-020 / Lääkkeiden koneellinen annosjakelu / hankintapäätös Toimialuejohtaja, ikääntyneiden palvelut 56/2023, 20.12.2023) ei saatu yhtään tarjousta Huittisten alueelle.

 

Palvelu sisältää yksiköiden asiakkaiden lääkehuollon hoitamisen, johon sisältyvät lääkkeiden koneellinen annosjakelu kahden (2) viikon ajalta kerta-annoksiin, asiakkaiden reseptien hallinnointi ja asiakkaiden lääkityksen tarkistus. Palveluun sisältyvät myös sellaiset lääkkeet, jotka eivät sovellu koneelliseen annosjakeluun (esimerkiksi insuliinit, astmalääkkeet, voiteet ja pullovalmisteet).

Palveluun sisältyy myös lääkkeiden kuljettaminen Tilaajan kanssa sovittuihin toimipisteisiin kahden (2) viikon välein toimipisteittäin / osastoittain jaoteltuina.

Hankinta koskee Huittisten aluetta ja palvelun piiriin kuuluvien alueiden toimipisteet oli lueteltu tarjouspyynnön liitteessä 2 kohdassa 4.1. Huittinen.

Toimituspisteitä voi sopimuskauden aikana tulla lisää tai jäädä pois annosjakelun piiristä.

Sopimus alkaa 1.10.2024 ja varsinainen sopimuskausi on voimassa 31.1.2026 asti, jonka jälkeen sopimuksiin sisältyy optiot 1 + 1 vuotta.

Tarjouspyynnöllä esitetyt määrät ovat vain arvioita, eivätkä sido tilaajaa. Sopimukseen ei sisälly määräostovelvoitetta.

 

Tarjouspyyntö lähetettiin 15.8.2024 viidelle Huittisten lähialueen toimijalle, joilta oli saatu tarjous myös varsinaiseen kilpailutukseen, koskien Satakunnan hyvinvointialueen muita alueita. Määräaika tarjousten jättämiselle oli 26.8.2024 klo 12. Kyseessä on hankintalain (1397/2016) E-liitteen mukainen sosiaali- ja terveyspalveluhankinta, jotka kilpailutetaan luvun 12 mukaisesti. Hankinnan ennakoitu ei ylitä näille asetetun kynnysarvoa.

 

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset oli kuvattu yksityiskohtaisesti tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.

  • Palvelukuvaus (Liite 1)
  • Toimipisteet alueittain (Liite 2)
  • Sopimusluonnos (Liite 3)
  • Henkilötietojen käsittelyn ehdot (Liite 4)
  • Julkisten hankintojen yleiset sopimusehdot JYSE 2014 Palvelut (Liite 5)

 

Asetettuun määräaikaan mennessä saatiin tarjoukset seuraavasti:

  • Harjavallan apteekki
  • Loimaan 3. apteekki Köyliön sivuapteekki ja Säkylän apteekki / ryhmittymä

 

Kelpoisuusvaatimusten tarkistaminen ja tarjousvertailu

Tarjoajan soveltuvuutta sekä tarjottua palvelua koskevat vaatimukset oli määritelty tarjouspyynnöllä sekä sen liitteissä. Hankintayksikkö voi vaatia, että tarjoajat tarjouksellaan vakuuttavat, että ne täyttävät hankintayksikön asettamat soveltuvuutta koskevat vaatimukset sekä sitoutuvat tarjouspyynnön ehtoihin. Molemmat hakemuksen jättäneet tarjoajat vakuuttivat näin ja saapuneet tarjoukset todettiin kelpoisiksi. Soveltuvuusvaatimuksia koskevat tiedot tarkistetaan sopimustoimittajaksi valitun palveluntuottajan osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Tarjousvertailun mukaisesti kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen jätti Harjavallan apteekki seuraavilla hinnoilla:

9,00€ / Hinta kahden (2) viikon lääke-erätoimitukselle yhtä asiakasta kohden. Tarjottavan Hinnan tulee sisältää kaikki tarjouspyynnön liitteellä 1 Palvelulle asetetut vähimmäisvaatimukset. Painoarvo 90%.

30,00€ / Akuuttilääkkeet (Palvelukuvauksen mukaisesti). Hinta €/tilaus sisältäen kuljetuksen.

 

Tarjousvertailu tarkemmin kuvattu oheisessa vertailutaulukossa.

Hankinnan ennakoitu arvo vuositasolla on noin 40 000 €.

 

Esitetään hyväksyttäväksi Lääkkeiden koneellinen annosjakelu (23-020) -hankinta edellä esitetysti ja valitaan Huittisten alueelle sopimustoimittajaksi Harjavallan apteekki.

 

Liitteet:

1. Tarjousvertailu

 

Päätös

Päätän hyväksyä Lääkkeiden koneellinen annosjakelu (23-020) -hankinnan edellä esitetysti.

 

Allekirjoitus

Jaana Männikkö, toimialuejohtaja, ikääntyneiden palvelut

Organisaatiotieto

Ikääntyneiden palveluiden toimialue