§ 262 Psykososiaalisen tuen tiimin lääkärivastaanottotoimintaa tukeva etälääkäriresurssi

Lataa 

SATAHADno-2024-7520

Päätöspäivämäärä

6.9.2024

Päätöksen tekijä

Vastuualuejohtaja, aikuisten terveyspalvelut

Päätöksen peruste

Hyvinvointialueen hankinta- ja sopimusohjeen mukaan viranhaltijoiden päätösvalta hankintasuunnitelman ulkopuolissa hankinnoissa ovat seuraavat:

Vastuualuejohtaja: Voi päättää omaa vastuualuettaan koskevista hankinnoista seuraavasti: EU-kynnysarvon alittavat hankinnat, pois lukien rakennusurakat ja sosiaali- ja terveyspalvelut.

Kuvaus

1.   Hankinnan kohde ja kokonaishinta

Hankinnan kohteena on Satakunnan hyvinvointialueen Psykososiaalisen tuen tiimin lääkärivastaanottotoimintaa tukeva etälääkäriresurssi ajalle 1.9.-30.11.2024.

Satakunnan hyvinvointialueen lääkärivakansseja ei ole saatu täytettyä lukuisista rekrytointiyrityksistä huolimatta eikä tarvetta ole saatu täytettyä lähilääkäreiden ostopalvelusopimuksilla. Psykososiaalisen tuen tiimin toiminnan kannalta on välttämätöntä, että lääkärillä on kokemusta mielenterveysasioiden parissa työskentelystä. Tarve on akuutti ja siksi hankinta toteutetaan tilapäisesti suorahankinta. Tämän jälkeen, mikäli tarve etäpalvelulle jatkuu, pyritään se täyttämään ensisijaisesti tilaajan Etälääkäripalvelut Aikuisten palveluiden toimialueelle 22-093-12 -puitejärjestelyn sisäisenä hankintana.

Suomen Laatupäivystys Oy:n kanssa on keskusteltu mahdollisuudesta toimittaa lääkäreitä ja heiltä on saatu tarjous, jossa ovat tarjoutuneet toimittamaan lähilääkäritoiminnan tueksi etälääkäriresurssin vastaanotolle tuntiveloituksella 103 €/h.

Hankinnan kokonaishinta kaikkine kuluineen ilman arvonlisäveroa on maksimissaan 32 500 € (alv 0 %).


2.   Hankintamenettely

Hankinta on toteutettu seuraavalla menettelyllä:

Hankinta on toteutettu suorahankintana, hankinnalla on ennalta arvaamaton kiire, joka ei johdu hyvinvointialueen omasta viivästymisestä hankinnan toteuttamisessa.

Kyseessä on hankintalain liitteen E 1 mukainen hankinta, ​joka alittaa kansallisen kynnysarvon 400 000 €,​ jolloin kyseessä on nk. pienhankinta. Suorahankinnan perusteena on,​että sopimuksen tekeminen on ehdottoman välttämätöntä,​eikä säädettyjä määräaikoja voida noudattaa hankintayksiköstä riippumattomasta,​ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneen äärimmäisen kiireen vuoksi (Laki julkisistahankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista 40 § 2 mom. 4 kohta).

Päätös

Päätän hankkia Suomen Laatupäivystys Oy:ltä lääkäriresurssia edellä esitetysti ajalle 1.9.-30.11.2024 maksimissaan 32 500 € (alv 0 %) Satakunnan hyvinvointialueelle.

Allekirjoitus

Kirsi Juvila, vs. vastuualuejohtaja, aikuisten terveyspalvelut

Organisaatiotieto

Terveyspalvelut