§ 14 Hankintapäätös, MultifiltratePro laitteet ja jatkuvien akuuttidialyysien hoitopaketit

Lataa 

SATAHADno-2024-7318

Päätöspäivämäärä

6.9.2024

Päätöksen tekijä

Vastuuyksikön päällikkö, operatiivinen klinikkaryhmä

Päätöksen peruste

Hyvinvointialueen hankinta- ja sopimusohjeen mukaan viranhaltijoiden päätösvalta hankintasuunnitelman ulkopuolissa hankinnoissa ovat seuraavat:

Vastuuyksikön päällikkö: Voi päättää omaa vastuuyksikköään koskevista hankinnoista seuraavasti: kansallisen kynnysarvon (60 000 €) alittavat tavara- tai palveluhankinnat

Kuvaus

 

1.   Hankinnan kohde ja kokonaishinta

Hankinnan kohteena Teho-osastolle (kp 9605341003) ovat Freseniuksen MultiFiltratePRO laitteet ja siihen liittyvät akuuttidialyysien hoitopaketit, tarjousvaihtoehto 2, sopimuskausi 36kk. (Tarjous liitteenä).

Hankinnan kokonaishinta kaikkine kuluineen ilman arvonlisäveroa on arviolta 499,5€ x 40kpl/v 3-vuoden sopimusaikana = 59940€ (alv 0 %). Hankinnan kokonaishinta riippuu toteutuneista hoidoista ja perustuu hankintavaiheessa viime vuosien toteutuman keskiarvoon.

Hankinnan kokonaishinta riippuu toteutuneista hoidoista ja perustuu hankintavaiheessa viime vuosien toteuman keskiarvoon.

 

2.   Hankintamenettely

Hankinta on toteutettu seuraavalla menettelyllä:

Hankinta on toteutettu suorahankintana, kilpailuttamisen kustannukset ylittävät kilpailuttamisesta saatavan hyödyn.

Hankinta täyttää edellä mainitun suorahankintaperusteen, koska jo pelkästään kilpailutusvaihe koekäyttöineen edellyttäisi koko teho-osaston hoitohenkilökunnan mittavat koulutukset (arvioltaan 60sh x 8h=480 tuntia). Koulutusten kustannukset vastaisivat noin 10% hankinnan kokonaishinnasta. Kyseiset laitteet ovat teho-osastolla olleet vakiintuneessa toiminnassa jo 4 vuoden ajan eikä uusia koulutustarpeita sen vuoksi ei ole.

Päätös

Päätän hankkia Fresenius Medical Care Suomi Oy:ltä, MultiFiltratePRO laitteet ja siihen liittyvät akuuttidialyysien hoitopaketit, hankinnan kokonaishinta riippuu toteutuneista hoidoista ja perustuu hankintavaiheessa viime vuosien toteuman keskiarvoon.

 

 

 

 

 

Allekirjoitus

Marjo Seppänen, vastuuyksikön päällikkö, operatiivinen klinikkaryhmä, sairaalapalvelut

Organisaatiotieto

Sairaalapalvelut