§ 88 Liikkuvan näytteenoton ajoneuvon muutostyöt, vesikanisterien vaihto ja näytteenottotilan pöytätason pinnoitus rst-levyllä

Lataa 

SATAHADno-2024-7512

Päätöspäivämäärä

6.9.2024

Päätöksen tekijä

Tutkimus- ja kehitysjohtaja

Päätöksen peruste

Hyvinvointialueen hankinta- ja sopimusohjeen mukaan viranhaltijan päätösvalta hankintasuunnitelman ulkopuolissa hankinnoissa on seuraava:

Vastuuyksikön päällikkö: Voi päättää omaa vastuuyksikköään koskevista hankinnoista seuraavasti: kansallisen kynnysarvon (60 000 €) alittavat tavara- tai palveluhankinnat.

 Toimintasäännön mukainen valtuus.

Ulkoisen rahoituksen hankkeiden osalta tutkimus- ja kehitysjohtaja ei ole sidottu sopimus- ja hankintaohjeen mukaisiin määrällisiin rajoituksiin. Näissä hankkeiden sisäisissä hankinnoissakin noudatetaan kuitenkin sopimus- ja hankintaohjeen mukaisia menettelytapoja, ellei hankerahoituspäätöksestä erityisesti muuta johdu.

Päätös perustuu strategian ja järjestämisen vastuualueen toimintasäännön kohtaan 5.2.1.4.c.

Kuvaus

 

Vastuuyksikön päällikkö Rita Syystö ja Kestävän kasvun Satakunta 2 –hankkeen projektipäällikkö Minna Westergård:

Satakunnan hyvinvointialueen Liikkuvan näytteenoton (laboratorio) ajoneuvoon on hankittu ajoneuvon varustelun yhteydessä puhtaan ja likaisen veden kanisterit sekä näytteenottotilaan pöytätaso. Hyvinvointialueen infektioyksikkö on suosittanut kanisterien vaihtoa ja pöytätason pinnoitusta/vaihtoa hygieniasyistä pilotoinnin alkaessa. Hankinnan ennakoitu arvo ei ylitä lain julkisista hankinnoista (1397/2016) 25 §:n mukaista kansallista kynnysarvoa.

Hankintamenettelynä on suorahankinta. Hankintalain 1397/2016 40§ 2 momentin 2 kohdan mukainen suorahankinnan peruste on, että vain yksi toimittaja voi teknisestä syystä toteuttaa hankinnan. Auto-Kirmola Oy on toteuttanut ajoneuvon aiemman varustelun ja nyt tehtävä hankinta liittyy auton varusteluun ja varustelussa käytettyjen tuotteiden vaihtoon. Teknisten ratkaisujen, mm. kanisterien pumppuratkaisut, säilyttämiseksi hankinta tehdään Auto-Kirmola Oy:stä.

Hankinnan kohde ja vaatimukset on kuvattu tarjouspyynnössä. Hankittavien vesikanisterien ja pöytätason pinnoituksen tarkemmat tiedot löytyvät liitteenä olevasta tarjouksesta.

Hankinnan kokonaiskustannukset ovat 1200€ (+ alv 0%) sisältäen 16 l vesikanisterit 4kpl (sis. vaihtokanisterit), näytteenottotilan pöytätason pinnoituksen rst-levyllä sekä näiden asennus/vaihtotyön asiakkaalle sopivana ajankohtana.

Hankinta toteutetaan osana Kestävän kasvun Satakunta 2 –hankkeen (RRP, VN/27147/2022) investoinnin 4.1. toimeenpanoa. Hanketta rahoittaa EU. Hankinta on saanut AVI:n hyväksynnän. Hankinnan toteutuksesta vastaa Satakunnan hyvinvointialue siten, että kustannukset osoitetaan hankkeen valtionavustuksesta kokonaan.

Hankinnasta solmitaan erillinen sopimus ja palveluntarjoaja velvoitetaan toimittamaan tilaajalle tilaajavastuulain mukaiset selvitykset sekä tiedot yrityksen tosiasiallisista omistajista, edunsaajista ja alihankkijoista ennen sopimuksen allekirjoittamista. Mikäli tiedoissa tapahtuu muutos 31.12.2025 mennessä, palveluntarjoaja on velvollinen informoimaan tilaajaa viipymättä.

 

Seuraavat tiedot tulee merkitä tilaajalle toimitettavaan laskuun tätä hankintaa koskien:

· Viite: T-1810004

· Projektinumero: 960102030_00001

· Projektin nimi: Kestävän kasvun Satakunta 2 investointi 4.1.

 

Esitämme, että liikkuvan näytteenoton ajoneuvon vesikanisterien vaihto, pöytätason pinnoitus sekä näihin liittyvä asennus/vaihtotyö hankitaan Auto-Kirmola Oy:stä esitetyn ja tarjouksen mukaisesti.

 

Päätös

Päätän hankkia liikkuvan näytteenoton ajoneuvon vesikanisterien vaihdon, pöytätason pinnoituksen rst-levyllä sekä näihin liittyvän asennus/vaihtotyön Auto-Kirmola Oy:stä osana Kestävän kasvun Satakunta 2 –hankkeen toimeenpanoa liitteenä olevan tarjouksen mukaisesti.

 

 

 

 

 

Allekirjoitus

Mari Niemi
Tutkimus- ja kehitysjohtaja

Organisaatiotieto

Strategia ja järjestäminen