Valmistelija
Kari-Matti Haapala, kari-matti.haapala@sata.fi
Perustelut
Aluehallituksen päätös 17.9.2024 § 262 Satakunnan hyvinvointialueen ateriapalveluiden tuotantotapamuutos.
Aluevaltuuston 11.12.2023 (§148) hyväksymässä palveluverkkosuunnitelmassa on esitetty kehittämissuunnitelma, jossa ehdotetaan tehdyn selvityksen pohjalta ateriatuotannon keskittämistä 1–2 tuotantokeittiöön. Lisäksi ateriatuotannon keskittäminen sisältyy muutosohjelman kohdan 4.3 tavoitteisiin.
Keskittämissuunnitelman taustalla on konsulttiyritys KPMG:n tekemä selvitys Satakunnan hyvinvointialueen tuotantokeittiöiden uudesta toimintamallista. KPMG:n tekemää selvitystä on käsitelty aluehallituksen kokouksessa 12.3.2024 (§ 83) Ruokahuollon keskittämiseen liittyvän rakennushankkeen siirtäminen rakennustoimikunnan ohjaukseen käsittelyn yhteydessä.
Rakennushanke on sisällytetty Satakunnan hyvinvointialueen investointisuunnitelmaan 2025.
Tarveselvitys on valmistunut 14.1.2025 ja se on käsitelty hyvinvointialueen prosessin mukaisesti Konsernipalveluiden johdossa.
Ateriapalvelupäällikkö Kati Moisio esittelee tarveselvityksen.
Ehdotus
Esittelijä
Jari Syystö, jari.syysto@sata.fi
Rakennustoimikunta päättää,
-
että tarveselvitys viedään päätöksentekoon aluehallitukseen hyvinvointialueen prosessin mukaisesti,
-
että tarveselvitys tuodaan vahvistettavaksi rakennustoimikunnan kokoukseen maaliskuussa,
-
merkitä tarveselvityksen tiedoksi.
Päätös
Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Lisäksi tarkastettiin pöytäkirja tämän pykälän osalta kokouksessa.